Waarom Chinese geneeswijzen?

Onze moderne maatschappij kijkt er erg technisch naar gezondheidsklachten. De mens wordt gezien als een machine met een kapot onderdeel. Een dokter moet je dan ‘repareren’. Maar eigenlijk gaan we met die manier van denken aan het belangrijkste voorbij: een menselijk lichaam kan zichzelf vaak repareren. Daarvoor moet je de goede omstandigheden creëren. Waarom werkt een medicijn bij de ene persoon prima en bij de andere niet? Omdat de mensen verschillend zijn.

In de eeuwenoude Chinese geneeskunde vormt het zelfgenezende vermogen de kern. Een behandelaar – of het een acupuncturist, massagetherapeut of kruidendokter is – wil de omstandigheden creëren om het lichaam de kans te geven zichzelf te herstellen. Hoe dat precies gebeurt, is van mens tot mens verschillend. Want iedereen is uniek.

Acupunctuur stimuleert het lichaam om lichaamsfuncties en -processen te herstellen  met ragfijne naalden. De acupuncturist zet een beperkt aantal naalden op precies de juiste plaatsen.
Shiatsu-en tuina-massage werkt ontstressend of juist stimulerend. Het balanceert de energie in het lichaam uit, en geeft zo de ruimte aan het lichaam om zichzelf te genezen.

Heb je  gezondheidsklachten of ongemakken en wil je het graag op een blijvende manier aanpakken: de Chinese geneeswijzen zijn voor bijna iedereen een bijzonder effectieve manier om echt van klachten af te komen.